Vrouwenkaravaan. Abortus: het recht om te beslissen

La caravane des femmes. IVG: le droit de décider

Overal ter wereld worden vrouwen gediscrimineerd, vooral inzake het moederschap en zwangerschapsafbrekingen. Een vrouw dwingen om haar zwangerschap tegen haar wil te volbrengen, is een democratie onwaardig. Evenzo het dreigen met een gevangenisstraf voor abortus.  Het is hoog tijd om in België abortuswerkelijkte legaliseren, los van elke religieuze of ideologische inmenging. De wet moet in de eerste plaats rekening houden met de ervaringen van vrouwen en zorgen voor goede medische omstandigheden, zonder moreel oordeel of minachting.

Doe met ons mee op zondag 9 september om 14u. voor het Justitiepaleis te Brussel.
Samen op stap voor een echte legalisering van abortus!

Geen gevangenisstraf voor abortus
Geen verplichte bedenktijd
Geen minachting of stigmatisering ten aanzien van vrouwen

Voor gepersonaliseerde zorg gebaseerd op ervaringen van vrouwen

Voor vertrouwen en respect jegens gezondheidswerkers

Neem deel aan ‘de vrouwenkaravaan’

Zoals in elke ‘karavaan’ zullen verschillende groepen paraderen.

Sommigen zijn reeds bekend: de dienstmaagdenartsen in witte jassen “Ik ben Willy Peers”, rechters in rode toga “Naar de rechtbank voor een abortus? Niet met ons”, Advocaten in toga, gezinnen met kinderen en kinderwagens  “Onze kinderen, ons leven, onze beslissing”, een groep van de Wereldvrouwenmars “Sol sol sol solidariteit met vrouwen wereldwijd”, vrouwenactivisten strijdend voor het recht op abortus in hun land (Peru, Argentinië, Polen,Ierland, Spanje) met hun symbolen, de Franstalige Vrouwenraad (CFFB), de Vrouwenraad “Mama wanneer ik wil en zoals ik wil”, vrouwengroepen uit verschillende steden (vrouwen uit Luik, Namen, Charleroi …) en zovele anderen…

Wil je deelnemen met een bepaalde groep of wil je een nieuwe groep vormen?
Contacteer ons door dit formuliertje in te vullen (klik hier)

Praktische info:

  • Afspraak op zondag9 september om 14u. voor het Justitiepaleis te Brussel (Poelaertplein)
  • Route: De vrouwenkaravaan vertrekt van het Poelaertplein en gaat via de Regentschapsstraat naar het Koningsplein. Vervolgens gaat de route naar de Kunstberg en het Albertinaplein. Daarna stapt ze richting Kapellekerk via de Keizerslaan. Uiteindelijk keert ze terug naar het Justitiepaleis via de Hoogstraat, de Miniemenstraat en de Wolstraat.

Blijf op de hoogte en volg ‘de vrouwenkaravaan’ op sociale media.